Paste cu ou si bacon

de in Fusilli, 11 Dec 2013 | 5142 vizualizari

 

O reteta destul de simplu de preparat. Au iesit niste paste gustoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 ml smanatana lichida pentru gatit
  • Sosul:
  • bacon neafumat
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare/vegeta, oregano, rozmarin
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ou si bacon:

1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.

2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.

3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.

4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.

5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.

!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.

6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.

TIPS-URI

1

As fi vrut sa adaug si ardei in sos, dar nu am avut.

2

Am ales sa pun smanatana peste paste pentru ca nu imi plac 'uscate'.

3

Rozmarinul ia dat o aroma aparte.

4

Se servesc calde.

5

Pentru poza am asezat sosul separat de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ou si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

12.12.2013, 09:38

Larisel 1

12.12.2013, 12:36

Paste..as putea manca la micul dejun, pranz si cina
Foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste italienesti cu bacon si feta